En toen was er paprikaboter en couscous over. Beide gooi ik samen en bewaar het voor de volgende dag. Ons avondeten heeft de vorm van een couscoussalade gekregen. Een ideaal gerecht om je leftovers in te verwerken.
Couscoussalade met paprikaboter
Hoofdgerecht (2 personen)
- leftovers van de vis met paprikaboter
- extra couscous
- citroensap van halve citroen
- extra vierge olijfolie
- olijfolie met rode chilipepers
- koriander
- wilde spinazie, kort gebakken
- restje geroosterde paprika blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- bosui, in ringen
- paar blaadjes (krop)sla, in stukjes gescheurd
- 1 el pijnboompitten, geroosterd
Voeg de extra couscous toe en de leftovers en schenk hier kokend heet water op, zodat de nieuwe couscous welt en de ‘oude’ warm wordt.
Meng na n paar minuten, als de couscous gaar is, de kruiden, groenten, citroensap en olie naar smaak er door. Top het geheel af met geroosterde pijnboompitten en peper/zout.
Eet smakelijk!