Wrap it up!

 

Wrap met salsa

Vrijdag, dé perfecte dag voor leftovercooking. Na een vrijdagmiddag borrel thuis komen en met de leftovers van deze week een simpele en snelle hap in elkaar draaien is lekkerder, gezonder en goedkoper dan de snackbar opzoeken.

Uit de vriezer haal ik gehakt en de rest komt uit de koelkast en voorraadkast. Oh, en voor de luie mens onder ons, kaas hoef je niet perse te raspen. Je kan ook een plak in stukken scheuren.

Warme wrap oor 1 persoon

  • 125 g gehakt
  • halve sjalot, gesnipperd (over van guacamole)
  • halve teen knoflook, gesnipperd (over van guacamole)
  • chilipoeder
  • kaas, geraspt
  • 1 tortilla
  • halve avocado, in blokjes (over van guacamole)
  • handje snoep tomaatjes, in vieren
  • 4 plakjes jalapeño peper uit een potje, klein gesneden
  • mayo/yoghurt/ketchup/curry = saus
  • restje (krop)sla, gescheurd

Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe met chilipoeder naar smaak toe en rul het. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla met de helft van de kaas. Rol ‘m op en strooi de rest van de kaas erover. Bak de wrap gedurende 10-15 minuten bruin in de oven (220 graden) en/of grill ‘m.

Meng de tomaat, avocado, jalapeño pepertje in een kom. Als je zure room hebt, is dit het moment om het toe te voegen. Bij gebrek hieraan heb ik een mengsel gemaakt van mayo en yoghurt en een drup ketchup en korianderpoeder. Gebruik dit als dressing en meng er wat sla door.

Eet smakelijk!

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Oriëntal basics als inspiratie – Turkse herdersalde « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: