Aardappel-spinazie gnocchi
4 personen
- 300 g bloemige aardappels, in blokjes
- 175 g spinazie
- 1 eierdooier
- 1 tl olijfolie
- peper, zout
- 125 g bloem
Kook de aardappelblokjes in 10 min. gaar. Giet ze af en laat uitdampen. Stamp ze tot puree of haal door een pureeknijper.
Blancheer de spinazie 1-2 min. in een laagje kokend water. Laat de spinazie goed uitlekken, knijp t vocht eruit en hak hem fijn.
Leg de aardappelpuree op een met bloem bestoven werkblad en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eierdooier, olijfolie, spinazie, zout en peper en een beetje bloem toe en kneed alles snel door de puree; voeg tegelijkertijd steeds wat bloem toe to een stevig deeg ontstaat. Draai er kleine balletjes van.
Kook de gnocchi in gedeelten ca. 5 minuten in een pan licht gezouten water, tot ze boeven komen drijven.
Serveer de gnocchi met tomatensaus.
Mijn tip
Tijdens het maken van het deeg, raakte ik op geen enkel moment de kluwe puree van m’n handen kwijt. Ik heb dan ook meer bloem gebruikt dan het recept voorschrijft. De volgende keer maak het geheel in een kom en meng het met een pannenlikker.