Met een klein beetje gehakt, maak je zo nog een vleeshapje voor twee à drie personen. Wij aten het bij een stamppot. Eens een keer iets dan een gehaktbal. Afgekoeld is gehaktbrood makkelijk in plakken te snijden en lekker als broodbeleg of borrelhap. En ook met dit recept is het heel makkelijk om te variëren in de kruiden en toevoegingen van smaak. Ik weet zeker dat ik vaker gehaktbrood ga maken, zo makkelijk én lekker!
Mini gehaktbrood
- stukje oud stokbrood, of 2 sneetjes brood
- 100 g gehakt (over van de pizza calzone)
- 2 zongedroogde tomaatjes op olie, gehakt
- 1 tl olie van de zongedroogde tomaatjes
- 1/2 ui, gehakt
- 1/2 teen knoflook, gehakt
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1/4 bol mozzarella in kleine blokjes (over van de pizza calzone)
- 1/2 geklopt ei*
- 1 el rode wijn
- scheutje balsamicoazijn
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Droog het brood in de voorverwarmende oven of rooster het. Maal het brood tot kruim. Vet een klein bakje of schaaltje in met boter. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Kneed het hierna eventueel met extra broodkruim of paneermeel, tot het niet meer aan de handen plakt. Vorm een ‘brood’ van het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal en bak het 30 min. in de oven.
Laat het gehaktbrood even staan, zo trekt het vocht/vet en daarmee alle smaken weer in het brood.
*De rest van het ei kan je met een scheutje room en wat kruiden bakken. Laat het afkoelen en eet het de volgende dag op je brood bij de lunch.