Tomatensaus om je vingers bij af te likken

Tomatensaus
voor 2 personen

  • 1/2 ui, gehakt
  • klein teentje knoflook, gehakt
  • 1 olijfolie,
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
  • 1 el gekruide olie van de zongedroogde tomaatjes,
  • half blik tomatenblokjes of gezeefde tomaten,
  • een scheut (rode) wijn,
  • 1 tl balsamicoazijn,
  • 1/4 tl Provençaalse kruiden,
  • tl suiker,
  • 1 tl gedroogde basilicum

Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes enkele minuten. Voeg nog wat gekruide olie toe, de tomatenblokjes, wijn, azijn, kruiden en suiker. Laat de saus minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen. Klaar! Het is om je vingers bij af te likken! Gebruik ‘m als basis bij je pasta of smeer de saus op een stukje brood en bestrooi met grana padano.

Mijn tips
Gebruik deze saus bij Gnocchi of voor een pizza calzone.

Advertenties
Een reactie plaatsen

3 reacties

  1. Waar gebruik jij basilicum voor? | Leftovercooking
  2. Ballenbad – gerookte gehaktballen met gnocchi « Leftovercooking
  3. Aardappel-spinazie gnocchi « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: