Drink wijn bij de soep!

Het gebeurt niet vaak dat een wijn suggestie wordt gegeven bij soep. Van oudsher drink je namelijk geen wijn bij de soep. Maar dat is natuurlijk jammer, want wijn kan overal bij! Bij deze soep geeft de redactie van de delicious. zelfs twee suggesties.

Paddenstoelensoep met kastanje
voorgerecht (4 personen)

  • 200 g gare kastanjes uit vaccuümpak*
  • 25 g gedroogde porcini, in plakjes gesneden
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 l kippen- of groente bouillon
  • 100 ml slagroom

Wijn bij kastanjesoep

Week de porcini 15 min. in 75 ml heet water. Verhit de boter in een (soep)pan op matig tot laag vuur. Bak hierin de ui met een snufje zout in 10 min. glazig. Snijd intussen de geweekte porcini klein en bewaar het weekvocht. Voeg alle paddenstoelen toe en schep ze 5 min. om. Haal ze uit de pan en houd er eventueel een paar apart voor de garnering.

Doe de plakjes kastanje, min een paar voor garnering,  in de pan en voeg de bouillon, paddenstoelenweekvocht en peper toe. Laat de soep zachtjes koken op matig vuur totdat de kastanjes zacht zijn (tot 20 min. bij vers gepofte kastanjes). Haal de soep van het vuur. Voeg de paddenstoelen toe en pureer in gedeelten glad. Roer de room erdoor en verwarm de soep nog enkele minuten op matig vuur.

Garneer de soep met de apart gehouden paddenstoelen en kastanjes, een scheutje room en peper.

Wijntip
Een spannende contrasterende wijn is zoete monbazillac uit de Bergerac. Liever ‘droog’? Kies dan een pinot gris uit de Elzas.

Bron: delicious. agenda 2012

*Je kan ook verse kastanjes gebruiken, ongeveer 300 gram. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kerf de kastanjes aan de onderkant kruislings in. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 30-40 minuten of tot ze zich makkelijk laten pellen. Pel ze terwijl ze nog warm zijn en verwijder de vliesjes. Snijd ze in dunne plakjes.
Vacuüm verpakte kastanjes zijn verkrijgbaar bij de Natuurwinkel of groothandel zoals Makro of Sligro.

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Oud nieuws is meest populair | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: