Kliekje pilaf met pittige pompoenburgers

Bij een kliekje pilaf, smaken deze pittige pompoenburgers geweldig!

Pittige pompoenburgers

(2 personen)

  • 250 g  pompoen, geraspt
  • 30 g hazelnoten, gehakt en geroosterd
  • 2 sneetjes (volkoren) brood, verkruimeld
  • 1 volle koffielepel milde Indiase currypasta
  • 1 kleine el verse koriander, fijngehakt
  • 1 ei, los geklopt
  • 2 el olie

pompoenburger met pilaf

Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf. Dit gaat ook makkelijk met een dunschiller. Rasp de pompoen. Hak de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan. Droog of rooster het brood. Meng in een kom de pompoen, verkruimeld brood, hazelnoten, currypasta, 0,5 tl zout, koriander en ei. Kneed alles goed. Laat het mengsel 30 minuten rusten. Verdeel het pompoen mengsel in 4 porties en vorm ze tot burgers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig hoog vuur in ongeveer

10 minuten gaar en bruin, keer regelmatig.

Ook lekker op een broodje met rode-ui ringen, tomaat en sla.

Bron: mijn kookschrift zegt ah.nl

Mijn tips:
– Pompoen en koriander over? Maak er soep van!

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Niets nieuws, maar wel lekker! Pittige uientaart « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: