Homemade Kip Madras met rijst

kipmadras met rijs en boontjesZo jammer dat een geur bijna niet op papier te omschrijven is. De ingrediënten van dit recept zouden voldoende moeten zeggen. De tekst laat ik dus voor zichzelf spreken.

Met dank aan mijn broertje, die me gisteren om dit recept van ons mam vroeg, hangen nu heerlijke geuren in huis. Dit aten wij vroeger als klein kind al graag met zilvervliesrijst. Als groente serveer ik er vandaag seizoensgroente bij in de vorm van sperziebonen.

Recept Kip Madras

hoofdgerecht 4 personen

  • 75 a 100 g boter
  • kipfilet voor 4 personen
  • 2 uien
  • 1 volle tl kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 el rozijnen
  • beetje sambal
  • 1 el sojasaus
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • paar el tomatenpuree
  • 8 gemberballetjes, in stukjes
  • peper en zout naar smaak

Verhit de boter en bak de kip in z’n geheel bruin. Neem de kip uit de pan. Voeg aan de jus (rijkelijke hoeveelheid) de rest van de ingrediënten toe.
Dit alles een uur laten sudderen (met deksel). Snijdt de kip in stukjes en voeg deze na n uurtje toe aan de saus en warm het geheel goed door. Opdienen met gebakken aardappels, rijst of stokbrood.

Mijn tips
– houd je niet van hele gember, gebruik dan wat gemberpoeder
– ik heb wat eendenvet aan het bakvet toegevoegd voor de smaak
– voeg zo nodig vocht toe. Dit kan water zijn, maar lekkerder is een scheutje sherry of witte wijn

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Bobotie met appel | Leftovercooking
  2. Weekmenu met seizoensfruit | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: