Mexicaanse kaasfondue met chorizo

Een doordeweekse dag, zin in lekker, makkelijk én een gezellige hap? Deze top kaasfondue deel ik graag.

Mexicaanse kaasfondue met chorizo

Het is inmiddels een jaar of tien geleden dat ik dit recept via het productschap vee, vlees en eieren in handen kreeg. Zij gaven een boekje uit met kaasfondue recepten. De uitgave is waarschijnlijk ter promotie van boerenkaas of iets dergelijk geweest.

Wat wel boeiend is, is dat deze kaasfondue anders is dan anders. Er komt geen stokbrood aan te pas en je bereid ‘m in de oven! En niet te vergeten, de fondue is héél lekker! Deze valt in de categorie comfort food.

Mexicaanse kaasfondue – Queso fundido
4 personen

  • 750 – kg jong belegen Goudse kaas, in blokjes
  • 1 ui, in (halve)ringen
  • 125 g chorizo (worst), in stukjes
  • 2 el jalapeño peperreepjes (uit pot)
  • 125 nl zure room
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 blik mini-maiskolfjes
  • 4 a 8 bloemtortilla’s
  • tortillachips
  • cacquelon of diepe ovenschaal (inwrijven met een gehalveerd teentje knoflook)

Verwarm de oven voor met de cacquelon erin op 180 graden.
Bak de blokjes chorizo in een koekenpan zachtjes uit en haal ze uit de pan. Bak de ui-ringen goudbruin in het bakvet van de chorizo en bak de jalapeño-peper even mee. Neem de hete caquelon uit de oven en verdeel de blokjes kaas over de bodem. Strijk de zure room erover uit. Zet de schaal weer in de oven en laat de kaas in ongeveer 10 minuten net smelten. Verdeel de ui-ringen, jalapeño-peper en de chorizo blokjes over de gesmolten kaas en verwarm het geheel nog circa 8 minuten in de oven. Zet de kaasfondue op een rechaud met de maiskolfjes, paprika, bloem tortilla’s en tortillachips eromheen.

Heerlijk om met je vork de bloemtortilla’s met kaas te bestrijken en de andere ingrediënten in de kaas te dippen.

Voor de echte kaas liefhebbers met flinke maaginhoud is 1 kg kaas een optie, let wel, het is vreselijk machtig!

Mijn tip
Het kan zijn dat je toch wat over houdt, omdat je opeens een blok beton in je maag voelt. Gooi het niet weg! Afgekoeld is het een stevige plak, die je de volgende dag tussen twee boterhammen in het tosti-ijzer kunt doen. Een unieke tosti als lunch.

Advertentie

2 gedachtes over “Mexicaanse kaasfondue met chorizo

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s