Het weer, Allerhande, delicious, smartfoon en de voorraadkast

Vanmiddag liep ik in een supermarkt en dacht ‘wat eet ik eigenlijk vanavond’. Waar te beginnen? Mijn eerste gedachten is, ‘waar heb ik trek in?’ Naar buiten kijkend is het grauw, grijs, koud en mistig. Daarbij denk ik aan een warme, kruidige, stevige hap. Ook de Allerhande die ik inmiddels uit het rek heb gegrist, biedt een keur aan herfst recepten. Maar er is nog niets wat echt mijn aandacht trekt.

En mijn volgende gedachten? Juist, de voorraadkast. Wat heb ik nog liggen en welke verse waar vraagt om aandacht. Kropsla, paprika en appels zijn wat ingrediënten die voorbij flitsen. Niet echt iets waar ik direct trek van krijg. Laat ik het vanavond maar bepalen, als ik honger begin te krijgen. Dat helpt vaak ook wel bij het maken van een keuze.

Thuis aangekomen trek ik de voorraadkast open en kijk naar de potten en blikken. Een deel uit kerstpakketten, een paar van vakanties en stedentrips uit Frankrijk, Italië of Spanje of gewoon slecht inkoopbeleid. Zucht… nog meer producten die tijd en aandacht verdienen. Maar niet op deze doordeweekse maandagavond. Misschien kan ik inspiratie uit de delicious van november vorig jaar halen met als onderwerp ‘no waste’. Pizza, omelet, hartige taart, soep of frittata zijn gerechten waar je werkelijk al je resten in kwijt kan. Dus… ik weet het nog steeds niet!

Lauwwarme tonijnsalade met paprika

OK! Andere tactiek, ik ga wat uitsluiten. Gisteren at ik hartige taart, morgen Chileense rijst en donderdag pizza. Iets met pasta of aardappelen dan? De smartfoon moet me nu gaan helpen. Ik heb trek, geen zin om boodschappen te doen en wil makkelijk en snel een lekkere hap maken. Mijn verzameling f&b app’s geven me uiteindelijk inspiratie om een lauwwarme tonijnsalade te fabrieken.

Pfoe! Wat een gedoe! Nu begint het schillen, snijden, koken en bakken.

  • 2 aardappels, geschild en in plakken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 kleine paprika in halve reepjes
  • olijfolie
  • chilivlokken of poeder
  • 2 bladeren kropsla
  • geraspte Parmezaan
  • 1 klein blikje tonijn op water

Kook de aardappelschijfjes 10 minuten. Intussen bak je zachtjes de ui, knoflook en paprika in een flinke scheut olijfolie. Voeg hier wat chilivlokken aan toe. Giet de schijfjes aardappel af en bak deze mee met het paprika mengsel en breng op smaak met zout en peper. Leg de sla, desgewenst gescheurd, in een diep bord. Voeg het aardappel mengsel toe, rasp de kaas erover en verdeel de uitgelekte tonijn erover.

Eet smakelijk!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s