VW Kever rijden met een Vrijgezel aan boord is een inspannende bezigheid: toeteren naar mannen, zwaaien naar voorbijgangers, navigeren, roeren in de versnellingsbak, kilometers van te voren beginnen met remmen en rekening houden met de bezette achterbank met dikke springveren. Daar moet stevige brandstof aan vooraf gaan. Daarom hebben de vriendinnen van de bride-to-be een homemade picknick voorbereid.
Picknick staat voor eten in de buitenlucht. En zomer in Nederland staat voor regen… Dus werd de picknick een lunch. Naast sandwiches, een quich en couscoussalade, kwam deze fijne soep op tafel.
Marokkaanse gazpacho
Voor 4 personen of 8 kleine porties
- 2 el olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl van elk: gemberpoeder, gemalen komijn en kaneel
- 4 kleine Tasty Tom (tomaten), in stukken
- 1 blik tomaten stukjes
- 5 dl geurige kippenbouillon
- 1 tl honing
- 2 el fijngehakte platte peterselie
- 2 el fijngehakte koriander
- sap van 1/2 limoen
- Garnering: 1 geraspte wortel, 1/2 paprika en 1 avocado in blokjes
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui langzaam lichtbruin. Roer het paprikapoeder, de gember, komijn en kaneel erdoor en bak heel kort mee. Doe stukjes tomaat bij de ui en bak ze even mee. Voeg het blik tomatenblokjes met sap toe, samen met de bouillon en honing en breng de soep aan de kook.
Laat de soep snel afkoelen, bijvoorbeeld in een kom met ijskoud water. Roer de peterselie en koriander door de soep en breng op smaak met zout, peper, limoensap en eventueel nog wat honing.
Verdeel de garnering over de borden, kommen, glazen of bekers en schenk de koude soep erover uit.
Bron
TROUW
Tip
De halve paprika die je over hebt, kan je roosteren (30 minuten 230 graden) en na afkoelen ontvellen. Bewaar de geroosterde paprika in je koelkast. Heerlijk de volgende dag op je brood met een beetje (room)kaas.
Een gedachte over “Alternatieve picknick met Marokkaanse gazpacho”