Niets nieuws, maar wel lekker! Pittige uientaart

Vandaag kom ik in mijn koelkast een bol deeg tegen. Het is een zogenaamd eierkorstdeeg, wat over is van een lampspaté en croute. Mijn vriend maakte de lamspaté omdat hij was uitgedaagd in de 015 Contest. Het was de winnende paté! Terugdenkend aan de smaak van de korst zie ik het deeg als prima hartige taart materiaal. Verder vind ik in mijn koelkast Indiase currypasta van Patak’s en zon gedroogde tomaten.

Dit wordt de enige hartige taart die in mijn kookschrift staat. Jaren geleden ontdekte ik ‘m op een zo’n receptkaart bij ah. En toegegeven, een hartige taart, daar hoef je geen vast omlijnd recept voor te gebruiken. Heel veel van je leftovers kun je erin verwerken. Maar dit recept is toch een blijvertje.

Met de ingrediënten maak ik met liefde de pittige uientaart, die je als je even Googled op veel sites en blogs terug vindt. Ik doe graag mee! Eens kijken of ik ook in de zoekresultaten terecht kan komen..

Pittige uientaart

  • korstdeeg Pittige uientaart
  • 4 grote uien, in halve ringen
  • 2 el arachide olie
  • 200 g zon gedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 4 el Indiase currypasta van Patak’s
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 100 g gemalen (belegen) kaas

Bereid het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm (24 cm) in en bekleed met het deeg. Verhit de olie in een pan en bak de uien ca. 4 minuten. Voeg de tomaatjes en currypasta toe en warm nog even mee. Zet de warmtebron uit en klop de eieren, room en kaas los. Verdeel het uimengsel over de bodem van de vorm, giet het eimengsel erover en bak de taart in het midden van de oven in ca 30 minuten gaar en goudbruin.

Mijn tips
– Gebruik lekker makkelijk kant-en-klaar deeg.
– Bijna iedere kaas die je nog hebt liggen kan je gebruiken in een hartige taart. Bij deze taart is het wel zo dat de currypasta erg sterk van smaak is en een uitgesproken blauw schimmel is jammer om hier in te gebruiken. Een gewone Goudse of boerenkaas is prima.
– De currypasta die je over hebt, kan je gebruiken in pompoenburgers of natuurlijk als basis voor een curry.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s