Uit een erfenis van 2,5 meter kookboek heb ik een paar boekjes geconfisqueerd. Het zijn allemaal boekjes met recepten per ingrediënt. Ideaal om op het leftovercooking concept toe te passen. Mijn leftover product is in dit geval aardappels. En daar kan je verdomd veel kanten mee op; soep, salade, gnocchi, ovenschotel, curry, rösti, patat, stamppot, soufflé en aardappeltaart. Nu nog op zoek naar inspiratie om een keuze te maken.
Sinds een week is mijn keukengerei uitgebreid met een heuse rookoven. Die moet getest worden! Vrienden van mij hebben zijn ervaren rokers en gaven me een receptenboek mee ‘Gerookte lekkernijen’. Daarbij spraken ze hun enthousiasme uit over het roken van zalm en gehaktballetjes.
Een thema is in zicht! Inspiratie… ballen! Met een half pond gehakt uit de vriezer en wat aardappels, maakte ik uiteindelijk een ballenbad. Aardappel-spinaziegnocchi en gerookte gehaktballetjes in tomatensaus.
Gerookte gehaktballetjes
- 250 g gemengd gehakt
- 1/2 ei
- 1/2 tl geraspte gemberwortel
- 1/2 el droge sherry
- 1/2 el ketjap manis
- 1 el gehakte peterselie
- 2 el paneermeel
- zout, peper
- mespunt sambal
- sesamolie
- 1 el zonnebloemolie (eventueel uit de pot zongedroogde tomaatjes)
Ha, die is leuk. Zat ik wat te mijmeren over gehaktballen. Dacht ik opeens aan een gerookte variant. Vind ik jouw lekkere recept!
LikeLike
Haha, das zeker een goeie. En ook erg lekker. Maar daar ga je de wedstrijd dus niet mee winnen 😉
LikeLike