Koken voor tien personen, voor het sporten met beperkte middelen. Dat kan zonder stress en met een klein budget.
Ons mam maakte dit vaak voor ons gezin van vijf personen en in mijn studententijd kwam het regelmatig op tafel. Inmiddels ben ik die tijd voorbij en heb mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Hier komen kant-en-klaar producten, pakjes en zakjes niet in voor. Bij deze smokkel ik ietsje en gebruik kant-en-klare saus.
Chileense rijst
(4-6 personen)
- 400 g gehakt
- 1 ui, in halve ringen
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 prei, in ringen
- 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
- 1 fles chilisaus (Calvé oid)
- 1/3 fles tomatenketchup
- sambal
- 400 g zilvervlies rijst
- peper en zout
Breng water aan de kook voor de rijst en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
Snijd de groenten. Roerbak de het gehakt. Boter of olie is niet nodig. Er komt voldoende vet uit het gehakt. Voeg de ui toe en bak even, voeg dan de prei toe. Als de uit zacht is voeg je de paprika en champignons toe, even roerbakken en op smaak brengen met peper en zout. En dan alleen nog de sausen toevoegen en naar smaak sambal toevoegen. Even laten pruttelen en serveren met rijst.
Eet smakelijk!
Deze maaltijd maakte we voor een hockeywedstrijd. Voor de twee teamgenotes die geen vlees eten, heb ik een portie met alleen groente en saus gemaakt. Ook een prima hap!
Een gedachte over “Snel, makkelijk en niet te zwaar – Chileense rijst”