Aligot (romige aardappelpuree met knoflook en kaas)

Aligot
romige aardappelpuree met knoflook en kaas – 6 personenAardappelpuree met knoflook en kaas - aligot

  • 1 kg bleomige aardappels, geschild
  • 80 g ongezouten boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 ml melk
  • 200 g cantal (harde Franse kaas) of gruyère*, geraspt

Kook de aardappels in 20 min. in kokend water met zout gaar. Giet af, doe terug in de pan en dek 5 min. af met een theedoek om de stoom op te nemen. Smelt intussen de boter met de knoflook in een pan op heel laag vuur en zet apart. Druk de aardappels door een pureeknijper of stamp ze met een pureestamper. Voeg de knoflookboter, melk en kaas toe en klop met de hand tot een gladde puree.
Serveer bij stoofvlees zoals een traditionele runderdaube.

Bereiden ongeveer 35 minuten

Bron: delicious. magazine februari 2010

Mijn tip
* Vraag je kaasboer om een goedkopere variant van gruyère. De mijne gaf me een pittige boerenkaas mee.
– Houd je van de typisch Hollandse puree die de jus van het vlees op kan nemen, maak ‘m dan minder ‘lopend’ door minder melk te gebruiken. Je kan natuurlijk ook Frans brood serveren om de saus op te deppen. In Delft en Den Haag vind je bij Boulanger Michel het meest geweldige traditionele Franse brood wat in Nederland te krijgen is.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s