Hoe laat jij je inspireren? – Venkelsalade

Terwijl Paul de Leeuw alle hulp Sinterklazen op pad stuurt en de staf van de ‘echte’ Sinterklaas vasthoudt, is er een buzz gaande, Nationale antipakjesavond… Geïnspireerd door deze actie van @kokenmetkarin, pak ik haar kookboek erbij om een maaltje voor vanavond uit te zoeken. Iets makkelijks, uiteraard zonder ‘prefab’ pakjes met zout, suiker, smaakversterkers, conserveermiddelen en E-nummers.

Het wordt iets met vlees, want mijn vriend vindt dat hij dat nodig heeft. Wat is dat toch met mannen en vlees. Of is het écht nodig om iedere dag vlees te eten. Pasta met venkelworst it will be, want ik heb nog twee Italiaanse worstjes in de vriezer liggen en eet daar dan Toscaanse Pici bij. Maar groente zit er niet echt in het gerecht verwerkt. Op zoek naar een bijgerecht pak ik de Groente & Fruit Kalender app erbij om te zien welke groente klimaatvriendelijk te krijgen is in dit seizoen. In deze groene lijst valt mijn oog op venkel. Ons mam vertelde me namelijk over een lekkere venkelsalade die ze onlangs maakte. Niet te vergelijken met haar leftovercooking gedrag deze ochtend: “Ik heb slagroom over, dus ik bak een appeltaart”.

Venkelsalade

Pici met venkelworstsaus

Pici, ronde pasta zo dik als regenwormen

4 personen, bijgerecht

  • 1 venkelknol, schoongemaakt en in dunne plakken
  • 1 sinaasappel, rasp en partjes
  • citroensap
  • rode ui, in dunne ringen
  • bieslook

Week de uiringen 15 minuten in de citroensap. Meng de venkelplakjes, rode ui zonder citroensap, sinaasappelpartjes- en rasp en bieslook door elkaar. Een heerlijk frisse en knapperige salade is het resultaat.

Dit avondmaal is mede geïnspireerd door: Koken met Karin, Ons mam, de inhoud van mijn vriezer en voorraadkast en seizoengroenten.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s