Chocoladeletter brownies

chocoladeletter brownieHet heerlijk avond je is gekomen, samen met kilo’s snoepgoed! Een pure chocoladeletter is een top cadeau waar heerlijk gebak, sauzen en nagerechten mee te maken is. Daarom het recept van deze snelle brownie. Je hoeft natuurlijk niet al die moeite te doen om te genieten van cacao. Eet je chocoladeletter gewoon zo!

Chocolate brownies
gebak of nagerecht

  • 140 g witte chocolade(letter)
  • 125 g boter
  • 125 g pure chocolade(letter)
  • 2 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • 65 g cacaopoeder
  • mespunt zout

Snijd de witte chocola in stukjes. Smelt de boeter met de stukken bittere chocolade au bain marie (in een kom/pan boven heeft water). Mix de eieren met de suiker tot een lichte romige massa. Meng het botermengsel erdoor. Zeef de bloem met de cacao en zout en schep het door het beslag. Spatel de gehakte witte chocolade erdoor. Schep het beslag in een met bakpapier beklede (liefst) vierkante vorm. Bak het 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer je de brownie als nagerecht, snijd dan de iets afgekoelde brownie in vierkante stukken. Leg op elk bord een brownie met hierop een royale bol slagroomijs en verdeel er wat karamelsaus omheen.pure chocoladeletter

Tip:
– Met een melk chocoladeletter maak je een nagerecht met peertjes.
– Voeg noten aan het beslag toe, bij of in plaats van de witte chocoladestukjes. (walnoten, hazelnoten, amandelen)
– Ook gedroogde vruchten kunnen een lekkere toevoeging zijn.
– Om een extra smaak toe te voegen, laat je een paar takjes rozemarijn trekken in het boter-chocolade mengsel.

Een gedachte over “Chocoladeletter brownies

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s