Champignonsoep met toast voor de lunch

Een bakje champignons wat zonder doel in de koelkast staat is het slachtoffer geworden van deze
soep. Samen met andere leftovers, zoals verse tijm en oude rode wijn is dit een heerlijk soepje geworden. Rooster er twee boterhammen bij en je hebt een heerlijke lunch.

Paddenstoelensoep

champignonsoep met toast

voorgerecht of lunch (2 personen)

  • 250 g champignons of andere gemengde paddenstoelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • 125 ml wijn
  • 250 ml kippen- of kruidenbouillon
  • 100 ml crème fraîche of 2 el mascarpone

Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook en bak deze met de paddenstoelen 5 min. zachtjes in de olie. Doe de tijm, wijn en bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep.

Voeg de mascarpone of creme frache toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met toast of sesam soepstengels.

Mijn tips
– Voor de wijn hoef je geen nieuwe fles open te trekken. Neem een restje witte of rode wijn. Mocht je deze niet open hebben staan, dan is droge sherry ook een optie.
– Om de soep romig te maken, kun je verschillende ingrediënten gebruiken, slagroom of roomkaas zijn prima creamers.

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit. Ga ik snel een keer proberen!

    Like

    Beantwoorden
  1. Toetje: Romige yoghurt met honing | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: