Oeps! Doorgeslagen room…

Vanavond heb ik ontdekt dat je doorgeslagen slagroom niet weg hoeft te gooien. Ja, het gebeurt mij ook wel eens dat iets mislukt. In dit geval stond ik (houdbare) slagroom te kloppen die in no time doorsloeg tot boter. Waarschijnlijk was ie te warm (kamertemperatuur).

In combinatie met een binnensmondse vloek, dacht ik direct aan de prullenbak… Na nog een paar zuchten kwamen mijn principes weer bovendrijven. Voedsel gooi ik niet zomaar weg! Er is vast iets wat je hier nog mee kunt doen. Het is tenslotte niet bedorven, slechts een boterachtige substantie in plaats van luchtig geslagen slagroom.

doorgeslagen slagroom

Room, boter, crème… Botercrème? Iets dergelijks kun je er vast mee maken. Dat ga ik proberen. Wat poedersuiker toegevoegd en een scheutje vijgensiroop en verder kloppen. Het vocht scheidde zich direct af en de room klontert samen tot een gezoete boter. Even in een zeefje licht uitdrukken, proeven en dat smaakt best ok!

Lekker om een laagje op een plakje cake of koekje te smeren. Uiteindelijk heb ik ook nog wat oplos espresso (Nescafé) toegevoegd om het een mokkasmaak te geven. Das snoepen!

2 gedachtes over “Oeps! Doorgeslagen room…

  1. Marij zegt:

    je kan er ook gewone boter van maken (mits er nog geen suiker aan toegevoegd was) en dan een beetje zout toevoegen en als het vocht scheidt dan een paar eetlepels (2-3) ijs(klontjes)koud water toevoegen en even doorkloppen.

    had je al wel suiker toegevoegd en vind je het teveel om op cake ed te smeren dan kan je het ook als bakingredient voor koek/cake gebruiken…dan wel het suiker iets verminderen..

    Like

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s