Spontane actie – bruschetta met tomaat

Een spontane actie, eindigde gisteren na een lunch in een wijnbar met een etentje bij mij thuis. Opeens een paar extra gasten, dus even schakelen. Onze gasten regelen een overheerlijk brood van de Franse bakker. En de pompoensoep voor twee is zo omgetoverd tot een kleine soep voor vier in een duralex glas, waar we wat brood met Spaanse olijfolie bij eten.

De geplande kabeljauw combineren we met de bospeen (leftover van de pompoensoep) en wat opperdoezers die ik in m’n donkere kast vind. Voor de kaasplank doneren onze gasten nog wat overheerlijke kaas die nog geen kans had gehad om in de koelkast te belanden. Hier snoepen we nog wat brood bij. Rondsnuffelend in mijn voorraadkast, zie ik nog een heerlijke notenolie, goed idee! Lekker met dat brood.

Bruschetta met tomaat

Je zou denken dat al dat brood inmiddels wel op is. Maar nee, nog 5 stukjes over en ik kan het niet weggooien. Vanavond was dat een mooie appetizer.

Het enige wat je nodig hebt, is dat wat je in huis hebt. In mijn geval is dat het volgende.

Ingrediënten:

  • oud brood
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • (basilicum) olie
  • peper en zout

Snijd het brood in plakken. Leg het op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster het brood 10 minuten in de oven op zo’n 200 graden. Snijd intussen de tomaat blokjes en bestrooi met zout en peper. Beleg het brood met de tomaat en besprenkel dit met basilicumolie of een andere lekkere olie.

Tip:
Uiteraard kan je op de bruschetta of toast ook ander beleg presenteren. Nog een plakje vleeswaren of stukje kaas. Je zal verbaasd zijn wat je koelkast te bieden heeft. Of wat voor keur aan oliën je keukenkast herbergt. Zelf gekocht, ooit gekregen of uit een kerstpakket.

2 gedachtes over “Spontane actie – bruschetta met tomaat

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s