Naanbrood
voor 2 naanbroodjes
- 100 g zelfrijzend bakmeel of meel waar je in warm water geweekte gist aan toe voegt.
- snuf zout
- 1 el (natuur/griekse) yoghurt, op kamertemperatuur
- 1 volle tl vloeibare honing
- 1 volle tl ghee, gesmolten
- 50 ml lauw water
Bakmeel en zout in een kom zeven. Yoghurt, honing, ghee en warm water mengen en toevoegen aan het meel. Roer dit tot een deeg en kneed enkele minuten. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat 1 uur rusten.
Vermarm de oven (grill) voor op de hoogste stand. Sla het deeg terug en verdeel het in gelijke delen. Rol of trek de stukken uit tot een lap van 5-8 mm dik. Leg de naanbroden op een stuk bakpapier en bak ze 4-5 min. in de oven tot ze zijn opgezet. Gril ze hierna tot ze bruine vlekken/blazen hebben. Draai ze om als je beide zijden wilt grillen.
Warm zijn ze het lekkerst.
– Je kunt er een knoflook-koriander naan van maken. Voeg dan 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 fijngehakt teentje knoflook toe bij het deegmengsel. Na het rijzen voeg je nog een 1/2 el gehakte verse koriander toe.
– Is het deeg wat te droog, voeg dan extra yoghurt toe.
2 gedachtes over “Naanbrood”