Gewoon beginnen

Hoe hoog is de drempel?
Dat bepaal je zelf!

Gewoon beginnen!

Ik ben een lekkerbek, hou van gezelligheid en geniet graag samen met vrienden van lekker en verantwoord of bijzonder eten en drinken.  Ik kan me verliezen in het bij elkaar zoeken van leuke recepten en daarna de uitdaging aangaan om alle (vaak niet alledaagse) ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Het liefst vermijd ik daarbij de grootgrutters en doe ik een beroep op de lokale ondernemers; groenteboer, fruitboer, drogist, toko, slager, kaasboer, bakker en ik ben ook fan van de markt.

Als je alleen woont is het vaak lastig om gedoseerd je eten in te kopen. De kleine winkels helpen daar wel bij, want dan zit je niet vast aan standaard verpakkingen. Omdat het ‘sund’ is om eten weg te gooien, kook ik al tijden met dat wat nog in m’n koelkast ligt.

Iedere dag genieten van (restjes, kliekjes) lekker eten en drinken, dat kan iedereen. Mijn tips en ideeën zijn toepasbaar als je:

 • voedsel verspilling zonde vindt
 • geld wilt besparen
 • bijzondere recepten zoekt
 • van afwisseling in je menu houdt
 • een simpele keuken hebt
 • ideeën op wilt doen

Tot nu toe heb ik mijn #leftovercooking enthousiasme steeds gedeeld in microblog vorm met mijn Twitter en Facebook netwerk. Waarom dan niet gaan bloggen? Het lijkt zo lastig, vooral om het vol te houden, maar als je het niet probeert, dan weet je het nooit! Daarom ben ik bij deze gewoon begonnen!

 

8 gedachtes over “Gewoon beginnen

 1. Steven zegt:

  Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

  Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

  Groetjes en blijf bloggen!

  Steven van Chef in a Box

  Like

 2. Monique zegt:

  Actie vraagt om reactie.

  Geweldig dat je nu echt begonnen bent! 🙂
  Heb zelf nog een voorraadkast met overdatum / bijna overdatum producten, moet ik misschien maar eens wat mee gaan doen…
  Ik kijk uit naar je volgende blog.

  Like

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s