Kaassaus en wraps in het kookschrift

Bloggen op leftovercooking, dat doe ik niet alleen om tips te delen over koken met restjes en inspireren voor lekker eten. Het is voor een groot deel mijn kookschrift. Waar ik voorheen altijd alles in een schrift schreef, komen veel recepten nu hier terecht.

Vandaag schijf ik echter niet voor mezelf, maar voor mijn familie. Het verzoek is om een basic kaassaus voor mijn broer online te zetten en het recept van buritto’s voor mijn zus. Met dit laatste gerecht ben ik ooit bekend geraakt door die pakjes met wereldgerechten. De Mexicaanse wraps maakte ik laatst op basis van dit recept.

Voor deze kaassaus wordt bechamelsaus als basis gebruikt. De verhouding hiervan is heel makkelijk 1:1:10. Je kunt de saus bijvoorbeeld gebruiken als topping op een ovenschotel met prei, gehakt en puree.

geraspte kaasKaassaus

bijgerecht

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • geraspte nootmuskaat
  • zout en peper
  • 100g geraspte kaas, meer of minder naar smaak

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Meng het geheel (wordt geen vaste klont) en laat 1 à 2 minuten koken/bakken. Voeg daarna de melk in delen toe tot alles melk opgenomen is. Meng met een garde tot het een mooie romige massa is en laat 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Nu heb je een bechamelsaus.
Smelt nu de geraspte kaas in de bechamelsaus en je hebt je kaassaus.

Mijn tips
Deze saus is ideaal om je restjes kaas in te verwerken. Het kan een simpele belegen kaas zijn, maar een blauwe kaassaus is ook erg lekker. Maak deze eens voor over de broccoli, door de lasagne of over de pasta.

Advertentie

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s