Kleurrijke lunch met groenten

Laatst las ik ergens dat je bij je lunch wat groenten moet eten om aan de geadviseerde 200 g per dag te komen. De avondmaaltijd is daarin vaak niet toerijkend. 

De lunchgroenten bestaan vaak uit komkommer, tomaat, avocado, paprika, sla of een verdwaalde artisjok. Gisteren had ik de mazzel dat er nog een kliekje gestoofde venkel in de koelkast stond. Zo lekker! 

En vandaag snoepte ik dit lekkere plankje leeg; vers brood met knapperige korst, roomkaas/tomaat,humus/kip/kikker en restje kaas met grove mosterd. De version gemalen zwarte peper maakt het af.

Advertenties

Funky smoothie van bietjes 

Een bosje jonge bietjes werd me in de schoot geworpen. Nu had ik onlangs een spannend recept gezien met bietjes. Bietjes zie je vaak terug in salades, als groente op zich bij de maaltijd of misschien in een risotto met geitenkaas. Als ingrediënt van een drankje had ik ze nog niet eerder gezien.

smoothie van bietjes (meer…)

Bruschetta met gegrilde paprika, ansjovis en citroen

Recept – Bruschette met gegrilde paprika, ansjovis en citroen

Ingrediënten (meer…)

Oosters gekruide pie met lamsgehakt en aardappel en mangochutney

Oosters gekruide pie Laat de drie wijzen uit het Oosten nog even wachten. Eerst maken we een Oosters gekruide ovenschotel voor woensdag Gehaktdag! (meer…)