Tomaten van de markt

O jeej, slecht ingekocht… of liever gezegd, ik heb me laten verleiden tot een ‘koopje’ op de markt. Gevolg is dus dat ik een paar kilo tomaten over heb. Omdat het grootste deel al is verwerkt als soep, ben ik op zoek naar een ander recept om de tomaten in te verwerken.

Om 2 hockeyteams te voorzien van tomatensoep, heb ik een lekker recept opgesnord. Nu weet ik dat je voor stel 30 personen, niet klakkeloos het 6p recept met 5 moet vermenigvuldigen. Dat is altijd te veel.

Op de markt

Op mijn boodschappen lijst stond dan ook 8 kg tomaten, een vermenigvuldiging van 4 voor de tomatensoep. Bij de groenteboer op de markt geef ik mijn bestelling door en vraag hem of hij denkt dat dat voldoende is voor tomatensoep voor 30 personen. Dus hij zegt, “weet je wat, neem 10 kilo tomaten, dan maak ik er een leuk prijsje van.”

Bam! Met beide voeten in deze verkooptruck gestapt. Want eenmaal thuis en aan de slag met de tomaten, blijkt het te veel om te verwerken. Mijn 2 soeppannen, kunnen gewoon niet meer aan dan die 8 kilo. Dat had ik natuurlijk ook niet van te voren bedacht.

een paar kilo trostomaten over

Tomatensoep logistiek

Dat lekkere recept, waarbij bijna alle ingrediënten 2 uur op 200 graden in de oven onder aluminiumfolie gegaard worden, vergt nogal wat logistieke planning. Ik heb letterlijk al mijn ovenschalen uit de kast getrokken en deze gevuld met 8 kg halve tomaten, 1 voet gepelde knoflooktenen, 2 flinke winterpenen in stukken, 4 gehalveerde rode paprika’s, veel gemalen komijn, gemalen koriander, extra vierge olijfolie en peper en zout. Gelukkig heb ik een flinke oven in mijn fornuis, waar ik 2 lagen schalen in kwijt kan. Ook de combi oven heb ik ingezet in dit bakproces.

O wat rook het heerlijk in huis en de temperatuur was ook erg aangenaam. Het ‘stoken’ van de oven voor enkele uren, heeft ervoor gezorgd dat de verwarming niet aan hoefde. De inhoud van de ovenschalen heb ik vervolgens nog met een beetje bouillon en kokosmelk gepureerd tot een heerlijke tomatensoep.

Opwarmertje

Liters tomatensoep heb ik zondag naar de hockeyclub versleept. Zou het genoeg zijn? Nat en met een overwinning aan onze zijde, kwamen we van het veld. De warme tomatensoep was erg welkom. Een fijne opwarmer na de wedstrijd. Hij viel in de smaak en er werd door enkele voor een 2e ronde opgeschept.

Soep over

Ondanks het uitdelen aan andere koukleumen en extra opscheppen, had ik nog flink wat soep over. Gelukkig heb ik er onze buren blij mee kunnen maken. Het hele gezin was een beetje snotterig en grieperig en kon deze opkikker goed gebruiken.
De rest slurpen we zelf de komende dagen op en we vriezen een paar porties in.

Tomaten over

Nu komen we bij de aanleiding van dit verhaal, ik heb ruim 2 kilo tomaten over! En wat ga ik hier mee doen? Soep is uitgesloten. Het lijkt me leuk om er ketchup van te maken. Dat heb ik nog nooit gemaakt. Nu ben ik naarstig op zoek naar een goed en lekker ketchup recept. Heb jij misschien een goed recept? Laat het hieronder weten in een reactie. Ik hoor het graag!

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: