Oliebollen! We hebben er van genoten, het was heerlijk om ze uit te delen. Uiteraard blijven er een paar over, want je koopt genoeg in. Stel je voor dat iemand mis grijpt…
Eerdere jaren maakte ik van de oliebollen een broodpudding. Vanochtend echter heb ik ze als koekje bij de koffie gegeten. Simpel en lekker.
Wat doe jij met je oliebollen na oud & nieuw? Voor de vogels misschien?
Geroosterde oliebollen
- oliebollen, met of zonder rozijnen
- poedersuiker
- broodrooster of oven
Snijd de oliebollen in plakken. Rooster de plakken in de broodrooster of voorverwarmde oven (200 graden). Let op, er drupt nog best wat olie van af.
Toast de oliebollen tot ze bruin en krokant zijn. Bestrooi ze desgewenst met poedersuiker en serveer bij de koffie.
Tip
– Heb je geen tijd om de oliebollen nu te verwerken? Vries ze dan in. Na ontdooien verwarm je ze in de oven en dat smaakt nog steeds prima!
Wentelteefjes! Dat kan natuurlijk ook. Lijkt me een heerlijk weekend ontbijtje.
LikeLike