Speciaal voor alle pastinaak liefhebbers is dit een stamppot die niet kan ontbreken in je kookschrift. Uiteraard lekker en makkelijk, zoals stamppot meestal is.
De gerookte zalm erbij is verrassend en geweldige in combinatie met de intense aromatische smaak van pastinaak.
Aan deze stamppot zit ook nog een leftover toetje vast. Romige yoghurt maak je met het restje mascarpone.
Eet smakelijk!
Recept pastinaakstamppot met zalm
Hoofdgerecht (4 personen)
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 750 g pastinaak, geschild, in plakken
- 1/2 bakje mascarpone (à 250 g)
- 125 g rucola
- chilipeper
- 200 g gerookte zalm
- flinke scheut walnootolie
Kook de aardappelen met de pastinaak in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak en een scheutje kookvocht tot een fijne puree.
Roer de mascarpone door de puree. Schep er 2/3 van de rucola met zout en chilipeper naar smaak door. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en strooi de rest van de rucola erover. Schenk wat walnootolie over de stamppot en eet smakelijk.
Mijn tips
– De walnotenolie was ik vergeten en heb ik niet gemist. Je hoeft er dus niet speciaal voor naar de winkel.
– Het restje mascarpone kun je desgewenst verwerken in een nagerecht, in een soep of pasta.
Bron: delicious. magazine januari 2013
Helaas had ik geen aardappelen, mascropone, rucola en chilipeper in huis. Dus ik heb het recept gemaakt met pastinaak, ui, zeekraal, gerookte zalm, slagroom en gewone peper. Heeeerlijk!!!!
LikeGeliked door 1 persoon
Sorry, ik bedoelde natuurlijk mascarpone 😉
LikeLike
Dat is pas leftovercooking! Klinkt heerlijk. Je hebt een nieuw recept ontwikkeld 😉
LikeLike