Pompoen over van Halloween of ben je ‘m zat als decoratie? Deze soep is, zoals de meeste soepen, heel makkelijk en snel te maken. Het werk zit ‘m vooral in het ‘slachten’ van de pompoen.
Soep voor 8-10 personen
- 2 el neutraal smakende olie, bijvoorbeeld arachide olie
- 3 tenen knoflook, grof gehakt
- 1 rode peper, fijngehakt + 1 rode peper in schuine ringetjes voor garnering
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 1 tl gemalen korianderzaad (ketumbar)
- 1 tl kaneel
- 1 el paprikapoeder
- 1 kg flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 2 wortelen, grof gehakt (bospeen, waspeen of stuk winterpeen)
- 200 ml kokosmelk
- 3 el vissaus
- 2 el limoensap (1 limoen geperst)
- 2 el grof gesneden korianderblad
Verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook, rode peper en specerijen toe en smoor alles 1 minuut op halfhoog vuur tot het lekker geurt. Schep de stukken pompoen en wortel erdoor en roer nog een minuut.
Giet 1,5 liter water in de pan en breng alles aan de kook, laat de inhoud op laag vuur 25-30 minuten pruttelen tot pompoen en wortel gaar zijn. Laat ze iets afkoelen en pureer de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de kokosmelk, vissaus en limoensap erdoor en breng op smaak met zout. Serveer de soep gegarneerd met chilipeper en koriander.
Bereidingstijd is ongeveer 45 minuten.
Tip: Koriander over? Dit kan je er mee doen: Kruiden – dat smaakt!
Bron: delicious. magazine november 2011
Net voor mijn familie gekookt en mijn zussen willen allebei het recept! 🙂
LikeLike
Leuk! En goed bezig, want je hebt vast niets leftover 😉
LikeLike