Osso buco in bianco – gestoofde kalfsschenkel

Alternatieve deksel

Aluminiumfolie bij gebrek aan n deksel

Ga je op vakantie in Italië en je hebt gelegenheid om te koken, neem dan Italiaanse kooktijdschriften of -boeken mee. Met het Italië nummer van de Delicious op zak boodschappen doen in een supermarkt in Italië, top idee! Dan heb je iig geen probleem om alle ingrediënten te vinden voor deze overheerlijke osso buco. De kalfsschenkels liggen hier namelijk gewoon in het schap!

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 kalfsschenkels van 3-4 cm dik (800-900 g)
  • bloem
  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter runder- of kippenbouillon
  • 4 salieblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • geraspte schil van 1 kleine (biologische/onbespoten) sinaasappel

Wentel de schenkels door de bloem en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Verhit de olie in een grote pan waar de schenkels naast elkaar in passen en bak de schenkels aan beide kanten bruin in 3-4 min. per kant. Neem de schenkels uit de pan en zet apart.

Voeg aan de pan de ui, wortel, bleekselderij en laurier toe en bak alles ongeveer 8 min tot de ui gaar is. Voeg de wijn toe laat hem iets verdampen. Leg de schenkels in de saus en voeg zoveel bouillon toe dat de schenkels net onder staan. Voeg de salie, rozemarijn en sinaasappelrasp toe. Breng tegen de kook aan en stoof de schenkels met het deksel* op de pan 1,5 uur op laag vuur tot het vlees gaar is. Controleer van tijd tot tijd of er nog vocht (bouillon/wijn) bij moet.

Osso bucco in bianco

Osso bucco in bianco

Breng op smaak met zout en peper en serveer de schenkels met risotto of zoals wij dat deden met gevulde gnocchi balletjes.

Het was hemels!

Bron: Delicious oktober 2011

Advertenties
Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Wat een weekend! « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: